nougatrutor
2013-12-17 @ 16:45:52
Det du behöver:
300 gram smör
9 dl havregryn
100 gram mandelspån
1 1/2 tsk tsk
3 dl socker
1 ägg
Topping - 250 gram mjuk nougat
Chokladspån eller stössel
Hur man gör:
Smält smöret i en kastrull och häll upp havregrynet i en bunke. När smöret har smält så häller du i smöret i havrgrynen. Blanda undertiden socker, mandelspån och bakpulver i en bunke, detta ska även blandas ner i havreblandningen. Vispa upp ägget och blanda även ner detta. Rör tills allt blandats väl.
Lägg ut ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugenen 225 grader i ca 10 minuter. När kakan är klar låt den vila i några minuter innan nougaten hyvlas över den varma kakan. Nougaten smälter då och täcker kakan fint. Strö över chokladspån, strössel eller ringla över smält mörk choklad. Skär kakan i rutor av valfri storlek. Sen är det klart.
Kommentarer
Trackback